Waarom fietsen onwijs goed is voor body & mind

Waarom fietsen onwijs goed is voor body & mind

Kom jij niet altijd aan minimaal dertig minuten beweging per dag? Met een fietstocht lukt het gegarandeerd. En ken jij de drie voordelen van fietsen? Wij sommen ze voor je op! 

 

1. Workout


Fietsen is allereerst goed voor je conditie. Bij een ongetrainde fietser levert een kwartiertje fietsen al een conditieverbetering van 13% op. Daarnaast zijn je benen continue in beweging en dat zorgt voor mooie gespierde benen én billen. Want bij de fietsbeweging, die je natuurlijk vaak bij elke trap herhaalt, train je zowel veel verschillende been- als bilspieren. 

2. Happiness


Zet je telefoon op stil en fiets letterlijk weg van gehaast en gestress met een fietstocht door een rustige omgeving. Door bewegen komt het hormoon endorfine vrij waardoor je je happy voelt en wat je minder gestrest maakt. Geniet van de frisse lucht en word weer helemaal zen.

3. Doornroosje

Bewegen in de buitenlucht is hartstikke fijn en draagt bij aan een goede nachtrust. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die elke dag fietsen een grotere kans hebben op een goede nachtrust dan mensen die dat niet doen. En een goede nachtrust is key.

 

Een goede fiets


Ben je om? Een fijne fietstocht begint met een goede fiets bijvoorbeeld van Mantel.com, want met je oude, verroeste stadfiets door de duinen is niet het beste idee. Gelukkig is er voor iedere fietser wat wils, of je nu een mooie stadfiets, een elektrische of racefiets of mountainbike zoekt. 

 

 

 


Recent