Kickboksen maakt je mentaal sterk

Kickboksen maakt je mentaal sterk

Wist je dat de hoeveelheid Nederlanders die kickboksen sinds begin 2000 ruim drie keer zoveel is geworden? Niet gek ook als je weet hoe goed de sport voor je is. 

Balans

Een kickboks-training is een pittige training waarbij je je hele lichaam traint. De bewegingen alleen al zorgen ervoor dat het zweet je uitbreekt, maar tijdens een training werk je ook aan je balans, reflexen, coördinatie en spierkracht.

Mentale voordelen

Tot zo ver je lichaam, want naast veel fysieke voordelen heeft de sport ook nog allerlei mentale voordelen. Tijdens het kickboksen ben je continue gefocust en je leert dan ook om niet uit paniek te reageren, maar juist uit rust en focus. Kickboksen is dan ook absoluut geen sport voor opvliegerige mensen, je leert je rust te bewaren en daarnaast stimuleert de sport je zelfvertrouwen, respect en discipline. Tot slot nog een aspect dat je ook kan helpen in het dagelijks leven, namelijk je incasseringsvermogen en je vermogen om niet op te geven, maar juist door te gaan.

Goede bescherming

Kickboksen is dus een sport die om verschillende redenen goed is voor zowel je lichaam als geest. Genoeg reden dus om er mee te beginnen, maar let voor je begint wel op de juiste uitrusting. Voor kickboksen zijn goede handschoenen van groot belang, want goede bescherming voorkomt blessures en verhoogt je prestaties. Welke handschoenen je nodig hebt hangt af van je ervaring, niveau, gewicht en de manier waarop je traint. Zo kun je goede Bokshandschoenen kopen bij Fightshop.nl

Door: Mireille Sneekes

 


Recent


Gerelateerde artikelen