5 redenen om minder frisdrank te drinken

5 redenen om minder frisdrank te drinken

Natuurlijk zijn er talloze redenen om geen frisdranken meer te drinken. Maar, de beste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Dit omdat volgens de World Health Organisation de oorzaak van de obesitacrisis vaak ligt bij suikerhoudende dranken.

Door geen frisdrank te drinken maak je onder andere een einde aan je gewichtstoename, voorkom je diabetes en verminder je je zoete trek. Welke redenen zijn er nog meer om minder zoete drankjes te drinken?

1. Je tanden gaan ervan rotten

De Universiteit van Birmingham heeft ontdekt dat de impact nog veel heftiger is dan gedacht. Zo is frisdrank tien keer slechter voor je tanden dan fruitsap bijvoorbeeld. Dit komt door de grote hoeveelheid citroenzuur. 

2. Je lijkt er ouder door

Een andere universiteit, dit keer in Californië, toonde aan dat frisdrank je er sneller ouder uit laat zien. Dat wil toch niemand! Het zou het vermogen van je cellen om zich telkens te vernieuwen aantasten. 

3. Ze beschadigen je lever

Niet alleen alcohol is een boosdoener voor je lever, ook frisdranken kunnen er wat van. Dit stelt een onderzoek gepubliceerd in The Journal of Hepatology. Door het drinken van bijvoorbeeld Fanta loop je vijf keer zoveel het risico om leveraandoeningen te ontwikkelen.    

4. Je kunt net zo goed niet diëten

De University of Bangor ontdekte dat mensen die regelmatig zoete drankjes drinken, meer behoefte hebben aan suiker. Hierdoor wordt het moeilijker om die lekkere trek te onderdrukken. 

5. Ze zijn je langzame dood

Tot slot was er een onderzoek voor de American Journal of Clinical Nutrition, dat ontdekte dat een dagelijks blikje frisdrank van 330ml genoeg is om je risico op prostaatkanker met 40% te vergroten. Iewww...

Lees ook: Zijn smoothies en fruitsappen wel zo gezond?

Bron: MensHealth Beeld: iStockphoto


Recent


Gerelateerde artikelen