Foodtrend dat lijkt op hersentjes doet wonderen voor je lichaam!

Foodtrend dat lijkt op hersentjes doet wonderen voor je lichaam!

Health update: het laatste nieuws over fitness, voeding, wellness en meer.

Japanse powerfood
Amerikaanse trend is onder andere breakfast bowls: umeboshi. De gepekelde vrucht wordt in Japan al sinds de tiende eeuw gebruikt. Umeboshi stimuleert de spijsvertering en zou helpen tegen vermoeidheid, misselijkheid en zelfs tegen een kater. Te koop bij Vitaminstore en Ekoplaza.

Looking good
Behandelingen tegen kanker beïnvloeden het uiterlijk. Bureau SAMR ondervroeg driehonderd vrouwen die pas chemotherapie kregen. 75 procent gaf aan dat veranderingen als haarverlies hun dagelijks leven negatief beïnvloeden. Zeventig procent voelt zich belemmerd in het functioneren thuis en 54 procent heeft ditzelfde gevoel op het werk. Eén op de zes geeft zelfs aan contact met mensen in hun omgeving te mijden. Tijd voor actie, vond Stichting Look Good Feel Better. Directeur Petra Odenthal: “Ik vind het verdrietig dat vrouwen niet naar buiten durven, omdat ze bang zijn dat anderen kunnen zien dat ze kanker hebben. Om hen te steunen, geven we onder meer huidverzorgings- en make-upworkshops in ziekenhuizen. We merken dat dit vrouwen zelfverzekerder maakt". 

Sportschool chic
Dit najaar lanceert DKNY een complete sportlijn in ons land: DKNY Sport. De kleren zijn stoer, comfortabel en stylish, en je draagt ze net zo goed in de gym als op straat of thuis op de bank. Denk grafische leggings met een hoge taille, kasjmieren sweaters en futuristische nylon- jacks. Op de wishlist! Te koop via onder anderen hudsonsbay.nl en net-a-porter.com

 

Lees ook: Word je dik van water met prik?

Bron: Marie Claire | Tekst: Jessica van Zanten | Beeld: Katelijne Verbruggen


Recent


Gerelateerde artikelen