Gezond en lekker ontbijt: bananapancakes

Bananapancakes zijn perfect voor ontbijt, lunch en zelfs dessert.

Inspiratie nodig voor ontbijt, lunch of dessert? Bananapancakes kunnen op elk moment!
Dit recept komt uit het onlangs gelanceerde boek van Jet van Nieuwkerk.

 

Wat heb je nodig? (voor 4 pancakes)

1⁄2 banaan
2 eieren

40 g boekweitmeel
1 snuf zout
1 tl bakpoeder

200 g ricotta

Olie of boter (om in te bakken)
4 el vloeibare honing

Zoete garnering
Extra staafmixer met hakmolen of vork
Garde

Spatel

Koekenpan

Wat moet je doen?

  1. Pureer de banaan glad met de staafmixer of prak fijn met een vork.
  2. Meng de eieren erdoorheen met een garde en voeg boekweitmeel, zout en bakpoeder toe.
  3. Meng tot een gladde massa. Spatel als laatste luchtig de ricotta door het beslag.
  4. Doe een klontje boter of olie in de koekenpan. Maak kleine hoopjes beslag met een grote lepel en bak de pancakes in 3 minuten goudbruin.
  5. Versier de pancakes met honing of met wat je lekker vindt.

..en dan mogen ze op tafel, enjoy!

 

Tekst: Sterre Blokdijk

Laatste nieuws