Goed nieuws: Becel heeft nu ook 100% plantaardige biologische margarine

Goed nieuws: Becel heeft nu ook 100% plantaardige biologische margarine

Van flexitarian tot vegetarisch of helemaal vegan: steeds meer mensen zijn bezig met verantwoord eten en kiezen minder voor dierlijke producten. Becel heeft nu ook 100% plantaardige varianten, en biologisch. Maak kennis met Becel Biologisch.

Becel biologisch

Een laagje op je boterham, lekker tussen je wrap, of over je poffertjes heen; we love it! En al helemaal als het goed voor je lichaam én het milieu is. En toen was daar Becel Biologisch...

Becel Biologisch is gemaakt met biologische oliën, bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen, is vrij van conserveermiddelen, is glutenvrij en is 100% plantaardig, wat betekent dat het helemaal vrij is van dierlijke ingrediënten. Dat is mooi, want voedingsrichtlijnen raden aan om meer plantaardig te eten. Het draagt niet alleen bij aan een gezondere levensstijl (denk bijvoorbeeld aan worteltjes met provitamine A voor een goed zicht), maar heeft over het algemeen ook een lagere impact op het milieu dan dierlijke producten. Maar dat is niet alles. Het nieuwe smeerproduct bevat van nature Omega 3 (alfa-linoleenzuur) en Omega 6 (linolzuur). Deze dragen bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed en is daarmee goed voor het hart.

Klinkt voor foodies allemaal als muziek in de oren, nietwaar? Maar Becel Biologisch gaat nóg een stap verder. Het margarine product draagt het Europese biologische keurmerk ‘het groene blaadje’, wat betekent dat het voldoet aan de criteria van de Europese Unie.

Happy in Shape test

Wij mochten Becel Biologisch uittesten. We doken de keuken in om een burger met gegrilde groenten en tuinerwtenpuree met sesamzaad te maken. Smeert lekker, smaakt lekker, wat wil je nog meer? Hieronder het recept zodat je zelf ook aan de slag kunt. Meer lekkere recepten vind je hier

Nodig:

 • 0,5 rode paprika
 • 0,25 aubergine
 • 45 g Becel Biologisch
 • 6 el diepvries tuinerwten ontdooid
 • 2 el geroosterd sesamzaad
 • 5 g verse koriander
 • grof gemalen peper
 • 2 druppels citroensap
 • 2 meergranen broodjes
 • extra nodig: staafmixer (eventueel)

Bereidingswijze (voor 2 personen)

 1. Snijd de paprika in 6-8 repen. Snijd de aubergine in 4 plakken. Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met een beetje Becel Biologisch en rooster ze met de rode paprikarepen in een hete grill- of koekenpan aan beide kanten 4-6 minuten. Keer ze tussentijds tweemaal.
 2. Prak intussen de tuinerwten met een vork fijn of gebruik een staafmixer. Hakde helft van de koriander of peterselie fijn en schep met het sesamzaad door de geprakte tuinerwten. Breng op smaak met grof gemalen peper en het citroensap.
 3. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de rest van de Becel Biologisch. Schep het tuinerwtenmengsel op de onderzijde van de broodjes en leg de aubergineplakken en paprikarepen erop. Garneer met de rest van de koriander- of peterselietakjes.

Enjoy!

 


Recent


Gerelateerde artikelen