Kourtney Kardashian deelt het recept van haar favoriete koekjes

Ze zijn niet alleen superlekker, maar ook nog eens vegan en glutenvrij!

Kourtney Kardashian is helemaal into gezonde voeding en geeft haar kinderen en zichzelf dan ook uitsluitend supergezonde hapjes. Het liefste glutenvrij en veganistisch. De 38-jarige realityster heeft dan ook heel wat verschillende dingen uitgeprobeerd en heeft een healthy recepten-voorraad waar je U tegen zegt. Nu heeft ze een recept onthuld van haar favoriete vegan en glutenvrije koekjes en die wil jij misschien wel eens proberen! Jummie! 

Smullen

Het recept is oorspronkelijk van Karma Baker in Westlake Village in California. “Zij zijn gespecialiseerd in heerlijke lekkernijen die ook nog eens vegan, gluten- en lactosevrij zijn! Ik ben geobsedeerd door deze koekjes!” Ze lijken qua uiterlijk wel op Oreo’s, maar dan zijn ze volgens Kourtney veel lekkerder. Bekijk de ingrediëntenlijst en de werkwijze hieronder. 

Ingrediëntenlijst 

Voor het deeg: 

– 3 kopjes organic glutenfree bloem
– 1¼ kopje organic cacaopoeder 
– Een half kopje pijlwortelpoeder of tapiocazetmeel
– Een theelepel baksoda 
– Een halve theelepel zout 
– 2 kopjes organic verdampt rietsuikersap
– 1¼ kopje kokosvet zonder geur en verwarmd voor gebruik 
– ⅔ kopje appelmoes op kamertemperatuur 
– 2 theelepels vanille 

Voor de vulling: 

– Een half kopje organic palmvet
– 2 kopjes organic poedersuiker
– 1 theelepel rijstmelk
– Een halve theelepel vanille 

Werkwijze 

– Stop alle droge ingrediënten van de deeg in een bak, mix en zet even weg. 
– Doe dan het rietsuikersap, warme kokosvet, warme appelmoes en vanille in een bak en mix dit ook. Mix tot al het suiker is opgenomen, zo’n 2 tot 3 minuten.
– Doe hier dan langzaam de droge ingrediënten bij en mix dit tot er een deeg ontstaat. Doe dit in een stuk vershoudfolie en laat het 15 tot 30 minuten afkoelen in de koelkast.
– Verwarm de oven voor op 350 graden. 
– Rol het deeg uit over je werkblad. 
– Maak er dan ronde cirkeltjes van (zoals een Oreo-koekje) en plaats de plakjes op een bakplaat. 
– Bak het 7 tot 9 minuten in de oven. Laat ze dan helemaal afkoelen. 
– Voor de vulling doe je het palmvet in de mixer en klop je dit helemaal op met een hoog tempo tot het fluffy en twee keer zo groot is geworden. Voeg dan ook de poedersuiker en rijstmelk toe. Voeg als laatste ook nog vanille toe. 
– Voeg dan een lepel van de vulling toe op een koekje en plaats een ander koekje op de vulling. Herhaal dit bij alle koekjes en laat het nog even opstijven in de koelkast en klaar is kees! 

Lees ook: Zien: Tiener met overgewicht laat bodyshamers een poepje ruiken met deze geniale foto

Bron: Health, Beeld: iStock 

Laatste nieuws