Recept: zalmtartaar met citroenolijfolie

Hét recept voor een heerlijk voorgerecht met Pasen.

Pasen is een van de feestdagen waarvoor je graag net iets langer dan normaal in de keuken staat. Een uitgebreide brunch, of liever een net iets specialer diner, het kan allemaal. Happy in Shape deelt verschillende recepten voor een overheerlijk Pasen. 

Simpel en smaakvol 

Kies je voor een paasdiner dat uit meerdere gangen bestaat? Dan heb je vast geen zin om voor elk gerecht heel lang in de keuken te staan. Zalmtartaar als voorgerecht is snel klaar, maar superlekker en fris. 

Ingrediënten (voor vier personen)

½ venkel 
½ rode peper 
360 g verse zalm 
4 el olijfolie met citroenaroma 
4 blaadjes verse basilicum
½ citroen
1 el chardonnay wijnazijn 
1 el gemalen korianderzaad
zout & peper

How to prepare

1. Snijd de zalm in kleine blokjes. Hak de rode peper en basilicumblaadjes in kleine stukjes en voeg ze toe aan de zalm. Meng vervolgens 4 el citroenolijfolie, het sap van een halve citroen en 1 el chardonnay wijnazijn met de zalm. Breng de zalmtartaar tot slot op smaak met zout, peper en gemalen korianderzaad. 2. Snijd de venkel in kleine schijfjes en meng de schijfjes door de zalmtartaar. Verdeel de zalmtartaar over vier borden en garneer eventueel met een stukje citroen.

Eetsmakelijk! 

Door: Mireille Sneekes
Bron: Oil & Vinegar 

Laatste nieuws