Shanti test Weight Watchers: ‘Van calorieën tellen naar een lifestyle’

Shanti test Weight Watchers: ‘Van calorieën tellen naar een lifestyle’

Onderhand ben ik alweer anderhalve maand en een paar kilo’s minder verder. Ik ben nog steeds bezig met de strijd tegen de kilo’s, al moet ik zeggen dat het dankzij Weight Watchers niet eens zo heel moeilijk is. Waar ik in het begin bijna obsessed was met het tellen van calorieën, merk ik dat het steeds meer verandert naar een lifestyle.

Goede balans vinden

Doordat ik de eerste paar weken al zoveel meer te weten kwam over bepaalde voedingsmiddelen, is het de afgelopen maand bijna als vanzelf gegaan. Zo eet ik een avocado – waar ik overigens nog steeds helemaal weg van ben – nu één keer per week door mijn salade of bij het avondeten en niet iedere dag.

Wel merkte ik de afgelopen maand dat ik soms weinig energie had, wat misschien wel gepaard ging met het feit dat ik telkens punten overhield aan het einde van de dag. Ik ben dus meer brood gaan eten; speltbrood, dat dan weer wel! Dit kostte me per twee sneetjes misschien wel 5 punten, maar ik kreeg er veel meer energie van. Door de juiste balans te vinden, merkte ik dat mijn eetgedrag steeds meer een lifestyle begon te worden.

#Fitgirl

Naast een nieuwe manier van eten, wilde ik ook gewoon fitter en strakker worden. Waar ik eerder nogal lui kon zijn en liever op de bank bleef hangen, in plaats van een rondje hard te lopen, probeer ik nu 2 á 3 keer te sporten per week. Ik merk dat het niet alleen goed van pas komt wat betreft het afvallen, maar dat ik me er ook veel fitter door voel. Van lazy naar fitgirl...

Slechte gewoontes

Ik hou gewoon van eten. En zo af en toe een drankje. Ik moet dan ook bekennen dat ik nog steeds weleens wat lekkers eet of drink. Met de extra punten die ik elke week mag opmaken, denk ik dat het helemaal niet verkeerd is zo af en toe lekker uiteten te gaan of 's avonds een drankje te drinken. Door middel van de punten ben ik namelijk wel veel bewuster geworden. Die slechte gewoontes zal ik (helaas) altijd wel houden, al weet ik nu wel hoe ik de balans moet houden! Weet ik dat ik morgenavond een feestje heb? Dan zorg ik dat ik de rest van de week geen uitschieters heb. 

Lose it girl! 

Hoewel ik nog niet heel erg veel ben afgevallen in kilo's, merk ik het wel aan mijn kleding. Voor de eerste keer in lange tijd was mijn broek te groot en had ik toch echt een riem nodig, omdat 'ie anders afzakte. Hiermee heb ik dan toch al wel een deel van mijn doel bereikt. Nu moet ik wel bekennen, dat ik het snelst bij mijn benen afval. Door mijn veranderende eetgedrag en het meer sporten, hoop ik over een maandje ook verschil te zien bij mijn buik en armen. Let's do this!


Recent


Gerelateerde artikelen